Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

31 juli 2012

Blåbärsbulla

På en cykeltur förra veckan hittade vi blåbär. Vi fick inte med oss så mycket eftersom vi inte hade med oss ett riktigt kärl. Den lilla skörden räckte dock till en Blåbärsbulla.

Man gör en vanlig bulldeg som får jäsa i 30 min. Tryck sedan ut den i en form. Lägg blåbär i mitten, låt jäsa 30 minuter till. Pensla ägg på kanten. Sockra över alltihop. Grädda ca 20 minuter i 200 grader. Servera som den är eller med en klick vaniljvisp. Bullan på bilden är gjord med glutenfritt mjöl på samma vis.
Blueberry bun. Yummi!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jaa, vad mumsigt, sån gjorde min mamma på somrarna när jag var barn. Nu fick jag en riktig flashback tillbaka till 60-talet igen.
Åhh blåbär är ju så gott :)
Ha en fin dag
Ann-Louisekram

Hanna sa...

mums.
kram
Hanna

BD sa...

Mumma så fint!

Anonym sa...

Och koppen passar på pricken till!

Jenny sa...

Så gott det ser ut! Tack för tipset - det ska jag testa någon dag :)

med nål och tråd sa...

Det låter ju otroligt gott. Måste testas nån gång snart!

Anonym sa...

Det låter riktigt gott och enkelt. Och sådär mycket blåbär är ungefär vad jag orkar plocka innan jag tröttnar :)