Man gör en vanlig bulldeg som får jäsa i 30 min. Tryck sedan ut den i en form. Lägg blåbär i mitten, låt jäsa 30 minuter till. Pensla ägg på kanten. Sockra över alltihop. Grädda ca 20 minuter i 200 grader. Servera som den är eller med en klick vaniljvisp. Bullan på bilden är gjord med glutenfritt mjöl på samma vis.
Blueberry bun. Yummi!
7 kommentarer:
Jaa, vad mumsigt, sån gjorde min mamma på somrarna när jag var barn. Nu fick jag en riktig flashback tillbaka till 60-talet igen.
Åhh blåbär är ju så gott :)
Ha en fin dag
Ann-Louisekram
mums.
kram
Hanna
Mumma så fint!
Och koppen passar på pricken till!
Så gott det ser ut! Tack för tipset - det ska jag testa någon dag :)
Det låter ju otroligt gott. Måste testas nån gång snart!
Det låter riktigt gott och enkelt. Och sådär mycket blåbär är ungefär vad jag orkar plocka innan jag tröttnar :)
Skicka en kommentar