Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

2 maj 2012

Finhelg och förvåning


Vi har haft en finhelg då vi träffat Umeåvänner i fyra dagar. Här är bilder från ett av hemmen vi kinesade i. Nu några arbetsdagar innan det är helg igen. Men för min del blir det en arbetshelg. Workshop i Luleå på lördag och möblera om i Rabarberbutiken på söndag.
*
Jag har fått en nytt intresse. Har riktigt förvånat mig själv. Är en sådan som motionerat sporadiskt hela livet. Ofta promenerat, men lätt hamnat i soffpotatisträsket på hösten och vintern. Nu ska det bli ändring på det. Vi köpte ett löpband efter jul och det har jag använt flitigt i flera månader. Nu har jag börjat springa utomhus och jag är alldeles endorfinfylld och förvånad när jag springer 5 km på 30 min utan större problem. Så kul! Jag längtar tills jag får springa mera. Så har jag aldrig känt någongång förrut. Under kan ske!
*
A weekend with friends and my new interest; running. So fun!

7 kommentarer:

Annan sa...

Coolt! Nu känner ju inte jag att 30 min för 5 km är helt enkelt, men jag försöker hänga i, för efteråt känns det väldigt bra. Kul att du gillart!
Då kanske man får rekommendera boken "Vad jag talar om när jag talar om löpning" av Haruki murakami.

BrittB sa...

Så bra at du har fått "kikk" på løping! det er godt for kropp og sjel å trimme! Men det er jo den berømmelige "dørstokk-mila" som er et stooort hinder, iallefall dersom man ikke har helt struktur på trimmingen! Min erfaring er at dersom jeg trener regelmessig og rimelig ofte, desto mer "avhengig" blir jeg av treningen!

♥ Hannele på Hisingen sa...

sluta inte att springa....

tant Hannele sa...

P.S.
Haruki Murakamis bok är bra.

Form my backyard sa...

Inspirerande att läsa om din löpning! Jag har precis köpt mig ett par nya skor och hoppas att jag också ska få samma rus av att rusa... Heja dig!!

Sandra Viström sa...

Härligt med ett nytt intresse. Här har det mest blivit cykel i vår, när skidilet försvann. Men jag njuter av det också. Löpning är en riktigt frihetskänsla när man får in flytet.

Iréne JB sa...

Oj, då kanske det kan ske under här också! Jag springer visserligen inte, men tar rejält raska promenader. För mej fungerar det bäst om jag börjar dagen med promenad, och den möjligheten tar jag inte tillräckligt ofta.