Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

13 april 2012

57600 sekunderDet är lite svårt med min arbetstid för mig när alla barnen är lediga och hemma på påsklov. Känns som om jag tänker mat, lagar mat, packar i och ur diskmasiner nästan hela tiden. Och så har jag klämt in lite arbetstid där emellan. Nåja, jag har glömt bort vad jag gjorde av all tid som jag måste ha haft innan livet med familj startade för snart 14 år sedan. Tror iallafall inte att jag använde tiden lika effektivt som jag gör nu. Jag har dock lätt att känna att jag skulle behöva mer tid. Trots att det är omöjligt och alla har lika många sekunder att förvalta. Man har bara olika mycket som ska rymmas på alla sekunderna. Nu ska jag inte sitta här länge till, nu ska jag göra annat på de ca 57600 sekunderna som är idag, om jag har räknat rätt.

Jag har tagit mig lite lästid och läst ut Korparna av Bannerhed. Jag tycker om den trots att den var sorglig. Språket är fint.
*
A week with free children. I have the feeling that I just make food all the time. So I need to think about the time. And how I use it.

14 kommentarer:

Losarinas mor sa...

Tid er noget spøjst noget- tid kan gå langsomt og hurtigt og det er forskelligt hvad man kan nå på den samme tid...

Elin sa...

Jag har sådan tur så min man har också påsklov... men det blir ändå inte lika mycket gjort som en vanlig vecka. Resten av familjen har lite svårt att förstå varför inte jag är ledig :)

Katrine {Magifabrikk} sa...

Skjønner akkurat hvordan du har det:)

En støvel og en sko sa...

Kjenner meg så godt igjen! Elsker disse bildene dine :-)
Fin helg til dere.
Klem :-)

Ingrid sa...

Det där känner jag så väl igen från tiden när ungarna var små. "värst" var egentligen dom långa sommarloven.
Jag var mycket mer effektiv och påhittig med det mesta. Då var jag ute från tidig morgon med dom och mest hela dan. Mer social också, genom alla andra föräldrar man träffade då. Lite knepigt var det många gånger att räcka till för både tonåringarna och dom små. Men det gick bra det också.
Nu är jag ju äldre och har både tonåringar och barnbarn och orken och kroppen räcker inte till alla gånger. Samtidigt så minskar ju kraven på mig och det är faktiskt både skönt och lite sorgsamt att inte behövas lika mycket.

Det är bra att du försöker ta tid för dig själv också *laddar batterierna lite*.

Oj, vad långt det här blev.

kram
Ingrid

kråkspark sa...

Jag läser också Korparna just nu och jag tycker mycket om den trots att den är sorglig. Fin också med alla fåglar och naturskildringar.

Mina fyra barn är utflugna och det är först nu som jag inser hur kort den tiden är när de finns hemma. Det är bäst att ta den tiden tillvara. "Tid över" får man sen. Fast jag förstår att det blir en konflikt när man inte hinner det man måste.

BrittB sa...

Jeg kjenner meg igjen i det du sier!... Og etter at ungene har blitt voksen og flyttet hjemmefra...så er det jobben som har "tar" tida... Min datter sa til meg for mange år siden: "Mamma, vet du hva tida er? ..Tida er en gammel mann som står bakom døra og flirer til deg!" og så lo hun! Dette har jeg tenkt på mange ganger! Godt sagt- hvor hun nå enn hadde hentet det fra! :-) God helg!

Nanna sa...

Åh du, så mycket som jag tänker på tiden! Tror knappast att man tänkte på att uppskatta det så mycket innan man hade barn, som man kan tycka att man borde ha gjort. Ett barn här men ändå ett ständigt plockande och torkande. Men så otroligt mycket kärlek också! Kram och din helg till dig

Åsa sa...

Älskar dina fina bilder!
: D

STICKKATTEN sa...

Vilka fina bilder du har på din blogg känner igen det här med påsklov.

Gunnar sa...

Det verkar som du har fullt upp. Hoppas att du får lite tid för dig själv också.

Trevlig helg!

Fyrabarnsmor på Hisingen sa...

Man får ta sig tid :)

Lo sa...

Hejsan!
Barnen och jag lyssnar just nu på ljudboken Momo eller kampen om tiden. Härlig "läsning" och kloka ord om detta att förvalta tiden. Hi, hi kom just på det ju är perfekt med en ljudbok om man samtidigt skulle vara tvungen att plocka ur en diskmaskin ;-)
Lo

Lowella sa...

Känns igen det där ja! Man hinner inte lämna köket förrän det är dags för nästa utfodring ;) Men i ditt härliga kök skulle jag trivas ändå tror jag :)