Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

17 januari 2012

Glimtar av LÖVETJag gjorde klart mitt LÖV före jul. Ett av 2000 löv som ska vara med på Hemlöjdsföreningens 100-års utställning på Liljevalchs i sommar. Jag har inte bloggat om det tidigare eftersom jag inte visste om man fick visa. Men nu har jag kollat med min hemslöjdskonsulent som säger att man får visa hela lövet på både bloggar och andra forum. Jag visar ändå bara lite glimtar idag. Lövet i sin helhet visar jag en annan dag. Jag tror att jag blev lite kär i mitt löv. I löve you lövet! Undrar vad som händer med löven efter utställningen...skulle vara fint att få tillbaka det om de inte ska sparas.
*
Part of my leaf, that shall be at a Craft-exhibition in Stockholm this summer. 2000 people make a leaf, that shall be a wood with threes.

UPPDATERING: Fick veta av Gerda-Thyra: Att alla löven ska auktioneras ut till förmån för VI-skogen i Afrika efter utställningen. Det var ju bra!

21 kommentarer:

Gerda-Thyra sa...

Alla löven ska auktioneras ut till förmån för VI-skogen i Afrika efter utställningen är det tänkt men man får naturligtvis vara med själv och bjuda på sitt eget löv om man vill ha tillbaka det!
Fint ser ditt löv ut i alla fall!

Vända blad sa...

Men vad roligt! Jättespännande! I löve lövet too...

Jenny Bergvall sa...

Men så spännande!!!!

StickFia sa...

Härlig vinkling på temat!

Maria sa...

Tack för infon Gerda Thyra. Bra att de ska säljas till bra ändamål. Man får väl prova bjuda på sitt löv efteråt.

Mormor Marianne sa...

Vilket roligt löv du gjort. Det är så härligt med alla varianter som produceras. Bara längtar till sommaren så det går att beskåda alla.

hennihenni sa...

Vad kul att du ska vara med på utställningen! Det ser fint ut, skulle vara kul att se hela :)

Annika sa...

Fint ändamål för auktionen. Spännande det ska bli att se helt, ser läckert ut!

Anonym sa...

Vad fint. Jag har aldrig sett något liknande. Verkligen inspirerande. Kommer bli en fin utställning.

Metronyx sa...

Jag beundrar din kreativitet, du verkar har en så stor källa av ideér att ösa ur. Alltid lika spännande att se hur du skapar på alla nivåer av livet.

ann sa...

så otroligt fint, det blir kul att se i verkligheten till sommaren.

MrsUniversum sa...

Hemslöjdsutställningen ska jag se förstås... hoppas man kan urskilh´ja de olika löven :-) Ditt ser mycket vackert ut.

Kerstin sa...

Det ser jättespännande ut. Det här med löv och utställning på Liljevalc har jag helt missat. Har ni blivit utvalda ni som är med?

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Ska bli kul att se hela lövet.
Ser vackert och speciellt ut.
med hej fr. Tant Kofta

Birgitta sa...

Jag väntar på att få se hela ditt löv. Tror det är något speciellt som speglar dej.
Kram Birgitta

♥ Hannele på Hisingen sa...

Spännande!

annas paraply sa...

Ser ut som din stil, väldigt fint löv! Jag hade också planer på att göra ett löv, men tiden räckte inte till. Ska bli kul att se alla löv tillsammans på Liljevalchs.

Maria sa...

Kerstin: Jag kan inte lämna kommentarer på andra blogspot-bloggar (hoppas något tillfälligt fel) så jag svarar här. Löven har man fått anmäla sig till hos sina lokala hemslöjdskonsulenter. SÅ det är alla möjliga olika personer som fått göra dem.

med nål och tråd sa...

Åh lala, ett riktigt Jag Blommar-löv! Kul att du visar en glimt. Så snyggt att du målat insidan röd och sidorna svarta, och så smart sätt att fästa dekorationen.

Jeanette Nord sa...

Åh så fint det blev! Verkligen ett Maria löv!! Jag hoppas kunna bli färdig med mitt i helgen! Jag har också text kring kanten! Förkastade mitt första tovade löv och har gjort ett som är mer som en mix av kärlekstema och " hommage till Karin Ferner"....typ. Hoppas kunna visa en glimt på bloggen i nästa vecka...

Hemskapat sa...

Härligt att se olika idéer och kreativitet! Ser fram emot utställningen!