Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

16 januari 2012

Bli klar

Jag har insett att en av de stora drivkrafterna är att någon gång uppnå känslan att bli klar. Men det är så mycket i livet som jag aldrig blir klar med. Sådant som inte går att bli klar med, som bara börjar om och om igen. Som städandet som aldrig tar slut, eller i och utplockandet ur diskmaskinen. Då betyder ett klart bara att det precis börjar på nytt. Men nu ska jag försöka bli klar med annat som jag påbörjat. Sådant som går att slutföra. Som broderiet ovan som jag bestämt ska bli en stor golvkudde. Nu har jag snart broderat klart. Och jag ska INTE vänta länge med att sy ihop det till en kudde. Jag började ju med trycket och broderiet för snart ett år sedan. Hur lång tid ska det ta egentligen?
*
Soon ready with this embroidery, that shall be a pillowcase.

10 kommentarer:

En støvel og en sko sa...

Jeg tenker også ofte sånn - men godt å bli ferdig med prosjekter som kan ferdigstilles i alle fall. En god følelse.
Ha en fin uke.
Klemmer :-)

till-vidas-ara sa...

oj, det är svårt att bli färdig med saker. jag hinner knappt börja, men mycket planer bara i huvudet :) och den där disken och det borde man väl få vara utan tycker jag, hehe...

den ser ut att bli himla fin den där kudden.

kraam Lycke

hennihenni sa...

Vissa projekt har en tendens att bli lite på hälft pga något särdeles tråkigt moment, andra är bara så stora att de kräver sin tid. Det här verkar ju vara exempel på det senare. Ser fram emot att få se den färdiga kudden!

Iréne JB sa...

Ja, hur lång tid kan saker ta? Ibland behöver saker helt enkel ta tid av olika orsaker. Jag är precis lika dan. Men med tanke på bilden så är jag ju nyfiken på hur den färdiga kudden ska se ut. Så nu hejar jag på dej så att du orkar slutföra snabbt :)

Jeanette Nord sa...

Aha, du har också gått igång på dina UFO. Men visst är det härligt när det blir färdigt?

Lise B sa...

Det ser ut til å bli en veldig fin golvpute. Jeg lider av ferdigstillelsesangst, tror jeg. I håndarbeidskurven her i huset har jeg en genser som er nesten ferdig, en vått, et julebroderi, et annet broderi, en gryteklut og hva som gjemmer seg på bunnen vet jeg ikke.I huset i skogen har jeg en tilsvarende håndarbeidskurv med ufullendte verk. Nå hekler jeg pulsvarmere. Det går så fort at jeg BLIR ferdig nesten før jeg har startet, det passer meg veldig godt! Ha ei riktig fin uke.
Klem fra Lise

Emilia sa...

Det tar väldigt lång tid att bli klar med saker, därför brukar jag tyvärr göra om mina stora planer till små för att få uppnå den där känslan att bli klar ;) Men allt för ofta hinns det liksom påbörjas något annat...Ska bli spännande att se den färdiga golvkudden!

Kenneth Forsström sa...

Men herre gud om jag blev klar, vad skulle jag göra då? Som det nu och alltid varit så finns en massa som nytt som man väntar på ska blir klart! Är inte halva tillfredsställelsen att vänta bara när detta blir klart ;) apropå disken så ser jag det som en förberedelse på nästa uppdukning.....och för mig blir då disken aldrig klar. He he alltså mer som ett första steg till nästa projekt...

Maria sa...

Ja, om man blev helt klar med allt, då hade man ju inget kvar att göra. Men på något underligt vis så har jag insett att det ändå är det jag strävar efter - att bli klar. Att göra slut på mitt lager av återbruksprylar (men jag fyller ju på hela tiden)Så jag jobbar som mot något som jag förmodligen inte uppnår förrän jag trillar av pinnen, eller säkert inte ens då...

Anonym sa...

Visst är det en skön känsla att blir klar med ett sådan här projekt! Jag har precis avslutat en kudde jag med som jag hållit på med nästan ett år. Vilken känsla. Den blev väldigt fin klar, din kudde. Det där madrasstyget är så snyggt, jag har också använt det som baksida.