Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

21 december 2011

PysslingdrömmarJag såg på Äntligen Hemma igår hur de klädde sina granar efter speciella teman. Så skulle jag aldrig kunna göra. Vår grans pynt är precis som med allt annat i vårt hem, alldeles blandat och mycket nostalgiskt laddat med minnen. Jag är ju typen som tar allt möjligt konstigt till mitt hjärta, förälskar mig i den lilla kotten och den lilla pumlan. Bara för att det ger mig något minne. När jag tittar på vår gran så önskar jag att jag för en stund kunde bli en liten pyssling som kunde vandra omkring på grenarna och titta på allt glittret och blänket. Men kanske skulle jag bli livrädd om jag mötte tomten på översta bilden? Den allra bästa kulan är den gröna kotten på nedersta bilden, den kommer från farmor och farfar. Jag minns att jag alltid stod och tittade på deras lilla gran som var en mindre variant som stod på ett bord i köket. Jag älskade att se på alla deras gamla kulor och pynt.
*
L♥ved old things in our Christmas tree.

20 kommentarer:

Lotten sa...

Vilken härlig gran ni har! Älskar sådant där gammalt pynt;-) Önskar dig med en riktigt god jul med!

Kraam Lotten

Lise B sa...

Jeg er så enig, Maria. Treet helt i hvitt et år, kanskje sølv neste; kunne ikke tenkt meg det i mine verste feberdrømmer. Ogsåpå mitt tre skal det henge gamle kuler, mange like med dine, forresten. Og en del pynt jeg har kjøpt i Tyskland og Polen. jeg tror julehuset ditt er veldig,veldig koselig!ha en fin dag!

gult hus i svingen sa...

Vårt tre minner om deres, Maria:)
En salig blanding av gammel og ny pynt, selvlaget og barnelaget:) Har flagg på treet vi også, men de er jo norske;) Treet må pyntes likt hvert år, noen ting har sin faste plass:)

Ha fine dager:)

klem fra Trine:)

Julia sa...

Nämen, inte har jag vetat att det finns en "jagblommar"-blogg, kul! :) I min dotters rum bor en röd Räddis med vita prickar!

Fröken Prickig sa...

Lite som Piff & Puff på julafton?
Min farmor har små instrument högst uppe i sin gran, varje år bad jag att få blåsa i dem för att se om de fungerade. Det gjorde de aldrig, men de är jättefina!

Titti sa...

Jag älskar också gammalt julpynt, mycket och en salig blandning ska det vara, men ändå med traditionell julkänsla!

Lena Andersson sa...

Njut av allt gammalt, mina älskade katter fällde granen som små och PANG där gick alla gamla ärvda fina julkulor i graven, jag har inget julgranspynt med mej in i mitt nya liv, nästa år ska jag flytta ihop med min nya älskling och då ska vi skapa en ny jul tillsamans med nya saker som får bli våra = ).

God Jul

Jenny sa...

Jag gillar också när det är blandat i granen. Men ett måste är att det ska blänka! För då blir det sådär magiskt som man minns från barndomen :)

♥ Hannele på Hisingen sa...

hihi, ibland drömmer jag också om sånt, min trädgård har samma tema som hemmet; brokigt :)
Men er gran är ju jättefin!

Helena sa...

Vi har också en salig blandning i granen. Dessutom köpte vi nåt på familjens resor, t ex ett litet eiffeltorn från Paris. Så det blir mycket roligt reseminnesprat när vi klär granen!

Riitta Sinikka sa...

Så vackert!

metamorphosis sa...

Jag förstår dig helt! Vår gran är samma typ av salig blandning av pynt med minnen kopplade till!

..och nej, inte blir det myckt rött m röda stolar! Rött kan man (nästan)aldrig har för mkt av!

Sandra Viström sa...

Toppenfint att se den även på nära håll. God jul!

Pysselmajorna sa...

Vilka underbara bilder och jag tror det hade varit hekt underbart att bo i en julgran :)

jeanettes.bloggo.nu sa...

å vad fina bilder!
jag får julmysfrossa :)
kram från dalsland//

Lotta sa...

Underbart Maria , jag kunde inte sagt det bättre själv . Jag blir oxå tokkär i vissa små saker och de tilltalar något i mig enormt .
Blev så ledsen att mormor hade kastat allt sitt julpynt , som hon inte varit så mycket för sen morfar dog . Men det var barndomens jular för mig hennes saker .

Många kramar/lotta

Lotta sa...

Underbara saker förresten , så vackra !!!!

Karin sa...

Jag tyckte också att julpyntet på just nämnda program var förskräckligt. Sprayade hästar i guld, nej tack!

Pysselfarmor sa...

Håller med dig..inte skulle jag kunna ha en vit eller rosa gran bara för att det är såååååå "inne"!
Eller att alla kulor ska vara svarta...nä fy! Såg att i Täby Centrum hade jultomten designade tomtedräkter i svart/vitt eller om det var grått...hmmmmm....tomten SKA ha röd dräkt!

Ser att en del av ditt julpynt har jag uppe i gården i norr t.ex. sådana kottar finns det där i min mammas pyntlåda. Nostalgi och minnen är vackert att ha!
Passar på att önska dig en god och mysig julhelg!

retroknoppen sa...

Jag måste bara få kommentera och hålla med tidigare skribenter att din julgran är jättefin och att nostalgins vingar lever kvar i julpyntet.Alla har vi våra favoriter!Min gran är uppe från första advent till 20:e Knut för att den är så,,stämningsfylld (men då är det åxå en plastgran;) )

Ps. Du tar fina bilder!