Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

20 december 2011

Grann gran

Granen står så grön och grann i stugan, och det har den faktiskt gjort ändå sedan 5 december då den fick komma in i värmen. Jag har sagt det förr och säger det igen, jag vill njuta innan jul, så därför kör jag för fullt tidigt i december. Nu får vi bara hoppas att goa granen håller ut tills julhelgen är över, den barrar endel, men dricker också vatten fortfarande. Efter nyårshelgen så börjar jag längta efter en ny vår, så då packar vi ihop julen. Men nu är det fortfarande julmys som gäller. Jag får mer och mer julstämning för varje dag som går.
*
Christmas tree in our house.

14 kommentarer:

Annan sa...

Å, inget är julstämning såsom julgran. Så är det faktiskt :)

Karin sa...

Vilken härlig gran! Och jag håller helt med om att man ska börja tidigt - jag åker hemifrån hela julen så man får passa på att njuta i början av månaden!

Losarinas mor sa...

Jeg holder virkelig så meget af, at du juler vildt !
Det er skønt at følge med i:-)

Anonym sa...

Jag håller med, det är ju innan jul som julen är härlig. Efter jul blir fort lite trött på den. Jag har också börjat ta in julgranen tidigare och tidigare. Speciellt om vi åker bort över själva julen vill jag hinna njuta ordentligt av granen innan. Men iår blir vi hemma.

Anonym sa...

Jättefin!

Lena Andersson sa...

Vilken härlig gran, passar perfekt mot den prickiga väggen.

skapasaker sa...

Förstår verkligen att du får julstämning! Det är ju hur mysigt som helst!

Sandra Viström sa...

Ja, fin gran. Och du har många granna saker på Rabarber i Piteå. Blev sugen på någon av dina fina lampor men vi ska flytta snart- så jag får se vad som passar sen:)

Kenneth Forsström sa...

att julgran är alltid tidig hos oss och därför får den stå på altan, jag ids inte hämta en ny när den börjar barra (det är ju liksom det som hade varit alternativet annars!)

creando sa...

Helt rätt! Klart man ska njuta för fullt när man kan. Vår gran kom in för ett par dagar sen, men hade gärna fått komma in lite tidigare faktiskt. Kramar till dig! Kicki

Familjen Tapper-Kaller sa...

Hej Maria!
Tack för kommentaren hos mig.
Vad roligt att du hittade dit. ;) Vilken fin blogg du har!
Jag har kollat många inlägg tillbaka i tiden. Vilka underbara bilder du tar och vilket fint hem och ditt hantverk! Superfint! Man blir glad av din blogg.

Ja, vad roligt att du ska läsa boken "På vinst och förlust".
Du kommer säkert gilla den om du gillade "En dag". Jag älskade En dag jättejättemycket. Så bra var inte På Vinst... Inte alls så där romantisk och bitterljuv.
Det här är mer en rolig bok. Som sagt, läs den. Skulle vara intressant att höra vad du tycker sedan. Skriv gärna en kommentar om du kommer ihåg.
Fin gran. Imorgon ska jag kanske köpa en gran. Om jag hinner. Det brukar bli i sista sekund.
/Karin

Vardaxlyx sa...

Jag älskar granar! Ger en stäming och värme!
Kramkram

Riitta Sinikka sa...

Hello! You have such a warm and cosy home.

Best regards and wishing you a Merry Christmas ; Riitta Sinikka

Malene sa...

Smukt syn. Glædelig jul.