Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

13 september 2011

Glutenfria bullar

Jag fick önskemål om receptet på Glutenfria bullar, här kommer det. Dom blir goda.
  • 50 g jäst
  • 75 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1-2 msk fiberhusk ( psylliumfröskal)
  • 1 dl socker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1,3-1,4 liter fin mjölmix (jag använder FINAX fin mix)
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och värm med mjölken till 37 grader. Rör ut degspad med jäst och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter. Häll i resten. Arbeta degen ordentligt, gärna i en assistent. Låt den jäsa 60 minuter. Baka ut och fyll med valfri fyllning. Låt jäsa 40 minuter. Pensla med ett vispat ägg och pärlsockra. Grädda i 7-8 minuter i 225-250 gradera ugn. Hemligheten att få till det är att det får jäsa lite längre än vanlig deg, då brukar de bli goda och fluffiga.
*
Recipes for buns without gluten.

4 kommentarer:

Ullis sa...

Tack för receptet!
Så mycket fint du gör! Har kollat in i din shop och där finns ju hur mycket härligt vackra saker som helst!
Ha det bra!
Ullis

Emma sa...

mmm vad gott med nybakade bullar! Vilken fin, fin ny header.

Ha en bra dag!

Pysselmajorna sa...

Mums!!

Anonym sa...

TACK SNALLA! Nu vet jag en liten kille i Texas som kommer att bli glad.