Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

31 januari 2013

Januari mood


Januari har gått så fort. Hitills har vintern varit skonsam. Både med temperaturen och snömängden. Jag prioriterar min träning, som också blivit ett av mina största intressen. Jag prioriterar också maten, som består av massor av frukt och grönsaker. Försöker hantera min inre stress eller snarare frustration över att inte hinna allt jag vill. Börjar tänka att jag måste acceptera det istället för att bli frustrerad. Måste lära mig att jag aldrig kommer att bli klar. Måste lära mig att pausa och tänka att jag får fortsätta en annan dag.
*
På Fabriken är temat Januari Moodboard och jag plockade ihop något som får symbolisera maten och träningen, pausen och vilan, jobbet och livet som bara snurrar på.

8 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Bra att tänka på sig själv och inte stressa. Fin bild.. Kraaam Pia

Hanna sa...

Ha en bra kväll.
Kram
Hanna

Marina sa...

Visst är det märkligt men också härligt att ha träningen som ett intresse! Imorgon kommer jag hem i dagsljus så då blir det kanske en runda ute. Om det slutat storma. Vi har barmark nu men mycket lerigt. Annars blir det ett pass i källaren igen.

När jag jobbade som projektledare hade jag en mentor. Hon var fd studierektor som gått i pension. Hon hade stor erfarenhet av målgruppen för projektet (personer med förvärvad hjärnskada) och även erfarenhet av att jobba med projekt. En klok kvinna som jag tyckte om att prata med.
Mindfulnes jobbade en sjukgymnast som jag gick till ett tag med. Intressant!

Kram

Lyllos sa...

Vilken härlig bild, vacker bricka och fina pennor!! Viktigt det där med att pausa och stanna upp. Att samla kraft istället för att bli frustrerad. Låter enkelt men oj vad man får påminna sig själv!
Vad det inte så att du ritade med ritplatta för ett tag sedan? Funkar det bra? Eller tröttnar man? Är lite sugen på en.. Ha en trevlig helg!
Kram Linda

Maria sa...

Svarar om ritplattan på din sida Linda.

Mormorsglamour- pyssel och inredning sa...

Det är allid svårt att få balans på livet och finna lugn och harmoni. Det finns trots allt bara 24 timmar om dygnet och de går väldigt fort om man ska hinna med familj, vänner, äta och sova också. Men tror nog lösningen är som du säger att inse att man aldrig blir klar och att sluta innan stressen äter upp en.
Kram
Helena

PillePalle sa...

Du lager virkelig de fineste brikker!
Fin helg til deg, Maria!

Laila sa...

Njuter av att titta på dina fina moodboard! ♥