Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

3 oktober 2012

Projekt lappar

Jag har haft två överfulla flyttkartonger med tygbitar som är för små för att tex sy Räddisar av, men för stora för att inte spara. Nu har jag påbörjat projekt lapptäcke/eller många lappkuddar. Vi får se vad det vill bli sedan. Till att börja klipper jag fyrkantiga bitar. Klipper och klipper...
 
Känner mig som Karl Nilsson i Povels visa, som sorterar brädor. Fast jag sorterar tygbitar. Lägger fyrkanter för mig, lägger andra bitar som kan bli Räddismagar eller ängelben för sig och lägger lite större bitar för sig.
Och trots att jag klippt och klippt så har jag inte ens kommit halvvägs ner i den första lådan. Så vi får väl se hur länge det tar innan det blir något sytt. Har ingen tisdplan. Har bara lust att använda alla underbara små tygbitar som bara ligger och väntar.
My new project. A quilt or something from all my small pieces of fabric.

11 kommentarer:

Halmoxen sa...

Det skall bli spännande att se vad det här kommer att bli för någonting. Så många vackra tyger du har att arbeta med.

Emileitha/Tarja sa...

Oi vad många bitar det blir... spännande..

hennihenni sa...

Kan nog bli fina kuddar det där!

Jennie sa...

Åh, lappar är det roligaste! Jag har en hel låda med lappar färdiga att användas. Ska bli kul att se vad du gör av dina!

Losarinas mor sa...

Det er rigtig patchwork !
Det bliver sikkert SÅ fint :)

Losarinas mor sa...

Det er rigtig patchwork !
Det bliver sikkert SÅ fint :)

Anonym sa...

Det kommer att bli något jättefint av alla dina vackra lappar. Det är jag bombsäker på :)

till-vidas-ara sa...

det blir väldigt fint det där kära du! har också så myckt bitar jag borde göra något av, men ingen tid..men ajg känner den där fina pysselenergin hemifrån dig och blir glad i hjärtat..

kramar Lycke

BrittB sa...

Spennende prosjekt! Gleder meg til å se fortsettelsen! :-)

Tyg och otyg sa...

Vad härligt det ser ut! Det är väldigt bra att ha en färdigklippt lapphög faktiskt, då blir steget mycket kortare till att faktiskt börja sy sedan.

Elin sa...

Det där är mitt favoritstadie i lapptäcksprocessen. Att sy färdigt är inte lika kul, men det måste man ju när man väl har börjat (även om det kan ta några år...)