Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

20 juni 2012

Spring benen, spring!

Nej, det här ska inte bli en träningsblogg. Men vill bara peppa någon där ute om att under kan ske. Min löparhistoria är kort, men jag hoppas att det håller i sig. Jag började springa i januari i år. Från början orkade jag bara några 100 meter i ett sträck. Nu springer jag mellan 2-3 mil i veckan. En runda ungefär varannan dag på 4-7 km. När det går lite tungt så tänker jag: - Spring benen, spring! På köpet försvann ca 10 kg och jag känner mig lite nyfödd. Och jag tänker så många bra tankar när jag springer. Efteråt så stretchar jag förstås. Nu tränar jag inför Tjejmilen.
*
My new interest, running. I start in January and now I run between 20-30 km every week.

23 kommentarer:

Marina sa...

Klart inponerad! Du ska vara så stolt över dig själv. Du måste ha en kropp som svarar bra på träning.
Jag har sprungit i två år nu. Kontinuerligt men ändå bara när jag vill. Det kan bli 1-3 gånger i veckan och sen avbrott vid förkylning eller för kallt/halt på vintern. Jag klarar ändå inte mer än 5 km och har det jobbigt med andningen. Min andning har fått sig en törn efter stress på jobbet. Har svårt att andas ner i magen och det gör att jag blir tröttare och ibland känner det som att jag inte får in tillräckligt med luft.

I kväll ska jag springa. Varvar du med annan träning? Jag går på zumba då och då och tränar styrka här hemma då och då.

Kram till dig!

Madde sa...

Hip hip hurra för dig!

hennihenni sa...

Konstigt det där med träning - man mår så bra efteråt och ändå är det svårt att komma iväg ibland! Själv springer jag inte så gärna, men jag älskar att simma, i bassängen kan man också tänka bra tankar :)

Annan sa...

Hej! 2-3 mil det var det värsta! du är nog som gjord för långlöpning om det har gått så fort :)
Jag har sprungit sen januari förra året men som längst har jag orkat 7 km. Jag tycker tyvärr att det blir för tråkigt :)
Vad har du för tempo när du springer? Det tycker jag är intressant, dvs. hur lång tid ungefär tar en 2 mils runda för dig?
tack!
Annan aka gunghesten

Ostickat sa...

Ååå pepp pepp, blir lite sugen, alla springer o det ser då skönt o "lätt" ut. Själv avskyr jag att springa, tycker det är såååå tråkigt. Ska försöka övertala mig själv, vi går se hur det går.... Fast en o annan promenad brukar hinnas med, med trevligt sällskap så klart, då känns det dom om det går snabbt o smärtfritt ;-) hinner inte ens bli leds innan man är framme på slut destination :-) Pepp pepp spring på o fortsätt inspirera då kanske även jag tar mig ut tillslut :-)

till-vidas-ara sa...

Å hjälp vad duktig och bra du är vännen! och grattis till 10 (fast jag inte tycker du behövde :) här har man gått ner ytterligare två helt ofrivilligt av för mycket grävande och bihåleinflammation så här får det vara nog :) blåsigt här idag, usch, hur har ni det?

kramar Lycke

Maria sa...

Annan: Jag springer inte 2 mil åt gången utan summan av mina rundor varje vecka blir 2-3 mil. Har som längst sprungit 6,5 km. det tog 37 minuter. Siktar på att klara milen under 58 minuter eller snabbare.

Camilla sa...

Visst är det härligt!
Springer 5 km nästan varje dag.

Alfebørn sa...

Så tuff du är som har så mycket spring i benen, jag har nyss fött och bara längtar tills att jag också kan komma ut o röra på mig med vinden i håret.

Hanna sa...

bra jobbat.
Här har vi haft en underbar dag med härligt strandväder.
Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Elin sa...

Det ser härligt ut! Jag är periodspringare. Just nu är jag på gång igen efter en period av annan träning. Jag ska också springa tjejmilen ( under 60 min har jag tänkt ). Vi kanske syns då :)

Anonym sa...

Härlig känsla, och snöra på sig skorna och sticka ut och springa....
saknar det nu när jag inte kan springa längre :(
Har sprungit tidigare i halvmara och milslopp osv..osv..
Lycka till du med löpningen, supernyttigt!
Kram

od Andulky sa...

Grattis!!! Jag älskar att jogga :-). Man mår verkligen bra!

Fröken Pyssel sa...

Heja dig! Jag har de tre senaste somrarna lyxjoggat på... ehm... sommaren :-D Sen på vintern äter jag godis istället..

Anonym sa...

Jaa, gud va härligt! grattis till dig! :D Jag är oxå ute & springer lite då & då & det är så roligt när man känner att man orkar mer & mer! Det är ju så nyttigt för kropp & själ oxå :)
Fortsätt spring!
Kram

Form my backyard sa...

Tack! Jag behövde precis den peppen. Har småbörjat lite men kommit av mig pga av en massa olika anledningar. Men nu vill jag komma igång igen. Jag och 11-årige sonen ska bli ett team i spåret i sommar har jag tänkt.
Så härligt att höra om att det går att göra framsteg :)

Åsa Tidqvist sa...

Fantastiskt bra kämpat! Det är inte helt lätt att komma i form så snabbt! Är själv löpare (orienterare egentligen)och jag vet hur du menar med spring benen spring! Det är underbart att ha en stark kropp som ORKAR! Glad löparsommar!

Mary Sane sa...

Vad härligt att höra att det inte bara är jag som bara orkar ett par hundra meter åt gången! (Eller orkade, som i ditt fall). Oftast blir jag så nerslagen av att läsa folks löparhistorier, för det låter alltid så här: "Jag orkade bara springa några kilometer i början". Några kilometer!! Jag skulle dö av glädje om jag orkade springa "några kilometer"!! Härligt att du har kommit igång så pass bra, jag är så impad och känner för första gången att det kanske finns hopp för mig med. :) Tack!

Anonym sa...

Ojoj, imponerande. Jag har börjat springa så smått, och klarar 5 km. Men att springa en mil känns väääääldigt avlägset. Men om du klarar det så...

TokTova sa...

Tack för inspirationen Maria! Det där var vad jag behövde för att komma igång. :-)

Suzan sa...

Härligt!

Cattis sa...

Härligt!! Har också börjat springa mer...sprang inte lika mkt ifjol, men fick nåt j**dra inamma efter nyår. Så nu ska jag fixa tjejmilen helt joggandes i år tänkte jag ;) Har gått ner 13 kg sen januari! Och det behövdes ;) Är ut ca 3-4 ggr i veckan och ca 3-4 km, men utökar km eftersom...tränar även styrka och yoga.Hejja dig!

Viola_T sa...

Klart målmedvetet. Nyttigt. kanske roligt. Riktigt avundsjuk blir jag. Men vem mer än du kan börja springa i januari i kyla och snö?????