Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

5 juni 2012

Läst och läser


När jag var utomlands plöjde jag en hel hög med pocketar.

Först "Det bästa av allt" av Rona Jaffe, utspelar sig i 50-talets New York. Läste någonstans att den är som Sex and the city på 50-talet och det stämmer nog. Gick att läsa, men inte en bok som jag kommer att återkomma till.

Sedan "Spinnsidan" av Marianne Cedervall, den tredje boken om lapplandshäxan Hervor och hennes vän Mirjam. Gillar dom böckerna, lite sådär småputtrigt trevliga med lite spänning och knorr.

Efter det läste jag i rasande fart Sofie Sarenbrants två deckare "Vecka 36" och "I stället för dig" som är fristående, men hör ihop. Dom var riktigt bra deckare som höll mig i spänning från pärm till pärm.

Sedan "Hinsehäxan" som jag först sett som TV-serie. Mycket bra bok som också innehåller en viss kritik mot behandlandet av fångar. Intressant att läsa om den världen skrivet av en som verkligen vet. Författaren Lillemor Östlin har tillbringat över 25 år av sitt liv i olika svenska fängelser.

Sist så läste jag " Ensamma hjärtan och hemlösa hundar". Också så där lite puttrigt trevligt, mysigt och lite romantiskt. Jag gillade den mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Såg den ganska tydligt som en film i huvudet. Gissar att den snart blir en film också.

Just nu läser jag Amanda Hellbergs "Jag väntar under mossan" - en spännande ungdomsbok med en massa övernaturliga inslag. Återkommer till den när jag läst klart den. Amandas blogg besöker jag då och då, så det är roligt att äntligen läsa något som hon skrivit.

*
Books that I have read and read right now.

10 kommentarer:

Anonym sa...

En god bok i hängmattan/solstolen en varm sommardag, eller att trösta sig med en regnig sommardag, kan livet bli bättre?
Tack för tipset!
Kram

Äppelblom sa...

Oj, så många böcker du läser. Min gubbe han läser så fort han inte har något annat att göra - själv läser jag för det mesta trädgårdstidningar eller sagor för barnbarnen.
Ha det fint!

Emilia sa...

Tack för tipsen - längtar efter sommar(lov) då jag äntligen får läsa!!

nattugglan sa...

hej.. hittade dej hos äppelblom.. jag har ´"bara" läst ensamma hjärtan.. ur den högen o jag tyckte den va rätt så bra oxå..har även andra boken av samma författare.. ha de bra!

Gunilla sa...

kul med lite bok tips... har också läst den där Ensammna hjärtan och hemlösa hundar ....helt underbar bok/
Kram

Laura Michaela sa...

SV. Tack. Det skall verkligen bli jättekul. Speciellt så sonen får ett eget rum att hålla till i :)

Jenny sa...

Å! Några av dom där vill jag låna i sommar! Speciellt Sofie Ss deckare. Har försökt låna dom på bibblo men dom fanns inte(!)

Anette svammlar sa...

Tack för boktipsen :)

Emma sa...

Älskar att läsa. Har också tänkt att läsa Amandas bok. Gillade hennes bok Döden på vit häst, skarpt! :)

Livskrafter sa...

tack för toppenbra boktips. Det uppskattas från hjärtat
kram till dig denna vackra dag
Emma