Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

5 maj 2012

Frågor och svar

Jag fick frågor av Krickelin. I någon sorts frågeutmaning som ska gå vidare. Här är mina svar:


1.  Drömjobbet. Vad är det?


Tror att jag redan har mitt drömjobb. Som egenföretagare och konsthantverkare. Det enda jag önskar ändra med det är att det skulle vara lättare att leva på det här arbetet. Att kunna göra det man gör och kunna ta ut en riktig hyfsad lön. Tror att det är alldeles för många konstnärer och konsthantverkare som hankar sig fram.
 

2. Vart vill du vara?
Jag vill vara HÄR och NU. Vart jag mig i världen vänder.
3. Läser du horoskop?
Ibland läser jag det lilla korta i dagstidningen, men jag tror inte på sådana små allmängiltiga. Men jag tror att vi kan påverkas av stjärnor och planeter. Allt hör ihop på något vis. Hur jag verkligen är måste ju dock ha mer att göra med arv och miljö än med vilket datum jag föddes.

4. I så fall varför?

Kul att se vad som står. Vill dock inte bli alltför påverkad. Tror i sånt fall att det som händer kan hända för att jag läst det, mer än för att det skulle vara förutspått. Tror att tankens kraft är stark.

5. Vad är du mest stolt över?

Mina barn och min hjärna.

6. Cykel, båt, buss eller bil, Vad åker du?

Jag åker mest bil. Bara för att jag bor på landet. Det går dåligt med bussar och det är för långt att cykla. Önskar att jag fick cykla mer från punkt A till B. Och om det inte är för långt så väljer jag cykel eller promenad, före bilen.

7. Förrätt eller dessert?

Dessert! Det lilla söta efter maten är som pricken över i.

8. Vad är roligast att shoppa?
Min första tanke är att det inte är roligt att shoppa. Tycker att vi människor behöver konsumera mindre. Det är rätt så dubbelt, eftersom jag vill att folk ska konsumera mera - av mitt hantverk. Men i det stora hela behöver vi konsumera mindre. Jag är emot saker som blir en masshysteri, sådant som alla ska ha. Då vill jag inte shoppa det. Men ibland drabbas även jag av shoppingsug. Gillar särskilt vacker handgjord keramik. För att göra min shoppingnerv tillfredsställd brukar jag åka till second hand. Roligast är att hitta något som känns rätt till en billig peng. Skönt att ha tillfredsställt det där underliga köpbehovet för  någon krona, istället för flera hundra kronor. Så kontentan; köp mer hantverk och köp mer second hand!
9. Vad får dig att gå ner i varv?
Att ta en powernap på någon minut, samt att försjunka i en bra bok. På helgen kan också soffhörnet på kvällskvisten dra ner pulsen.

10. Vilken är den lyx du unnar dig?

Jag är inte för lyxig lyx. Det bästa och lyxigaste jag unnar mig är ekologisk, lokalproducerad mat. I den mån det finns tillgång på det.

11. Varför bloggar du?

Började bloggen utan någon plan. För snart 5 år sedan. Efter ett tag blev det delvis en plats att sprida info om mitt hantverk. Nu bloggar jag om allt möjligt. Egentligen om hela livet. Utom det allra mest privata. Bloggen har gjort att jag fått kontakt med många fina och spännande människor. Både sådana som jag sedan träffat utanför datorvärlden och sådana som jag bara känner här i cyberspace. Lite underligt att man kan känna att man känner människor utan att ha träffat dem på riktigt. Men det är väl det där med tanken igen. Den kraften kan susa genom bredbandsnätet och träffa en människa på andra sidan kabeln rakt i hjärtat.
*
Jag ska skicka iväg andra frågor till andra bloggare. Men hinner inte tänka ut dem nu. Får återkomma med dem en annan dag.
*
Answers and questions.

6 kommentarer:

Julia - Inredning o Sött! sa...

Tycker du har så vettiga tankar och åsikter! Tack för dagens läsning!

Emma sa...

Bra svarat!
Gillar bilden. Krukan i mitten är så fin!

Hannele på Hisingen sa...

Att var här och nu är gôtt!

Maria på tid och rum i Årsta sa...

Vilken förtjusande blogg du har! Och så fina brickor. :)

Emileitha/Tarja sa...

Som du säger, fint att träffas här i denna världen.. alltid nåt fint att se o läsa på din blogg. Må gott o tack för ännu en kommnentar..blir så glad av det

Fröken Prickig sa...

Bra svar (enligt mig), jag tycker som du i flera saker:)