Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

25 april 2012

Jag väntar


I mars så trodde jag att det skulle bli en tidig vår. Nu undrar jag när snön ska smälta bort. Bara fem dagar kvar till valborg och ängarna är fortfarande vita. Blickar jag ut över trädgården så är den väldigt mycket mer vit än grön. Nu behöver vi få sol och mååånga plusgrader. Då kan det gå på ett kick! Några frökapslar som är vackra ligger och väntar i en skål.
*
Wait for the summer and spring. Still a lot of snow in our garden.

11 kommentarer:

Elin sa...

Här är det vår, även om det fortfarande kan komma snö ibland, och mina trädgårdsdrömmar har precis vaknat för året. Karin Berglunds bok som du har på bilden är min favorit. Den har jag läst från pärm till pärm flera gånger. (Hon kommer förresten till Österfärnebo bibliotek i maj för att prata om sin nya bok och då ska jag vara med och visa några tavlor. Kul!)

Emma sa...

Här i Stockholm skiner äntligen solen! :)

Linda V sa...

Åh, jag förstår din längtan... vintern har varit lång och nu har du kanske ställt in dig på en annan årstid! Men som sagt, när väl plusgraderna kommer går det i ett kick och snart är ni ikapp!

Din trädgård av Karin Berglund var min första trädgårdsbok som jag också läst från pärm till pärm och återkommer till då och då. Många bra tankar om trädgård och ekologisk odling!

Fru Westman sa...

Jo tack, den får gärna komma nu den där våren!

Vilken fin skål! :)

Sanna sa...

Mmm nu vill man ha riktig vår och värme..vädret är lite lurigt här också ännu.. =)

Kraaaaam
Sanna

Linda sa...

solen skinner i dag. og litt regn på morgentimene gjorde godt.. Venter å på litt flere plussgrader, så balkongkassen kan fylles... :)

Losarinas mor sa...

Åh, søde du- jeg forstår din længsel ! Bare jeg kunne sende dig lidt forår:-)
I dag regner det, som i r e g n e r- altså virkelig meget regn !

Anette svammlar sa...

Ja, det är verkligen skillnad i vårt avlånga land, vi här i söder har full vår nu, bara det kommer lite värme så exploderar det gröna ut riktigt.
Det är en härlig tid framför oss :)

Emileitha sa...

Tack, tusen tack för hur det rimmar.. Ha tålamod, snart har du mer grönt än vitt !! ..som jag saknar att ha trädgård, gör ont inuti mig..kanske nån gång i framtiden ..hoppas
Allt gott till dig..

Ilse sa...

I'm also waiting, we had a lot of rain during the last two weeks and still counting... don't like it anymore.

Sandra Viström sa...

Det är otroligt vad snön har tinat, bara på någon dag. Men ännu finns det en del kvar.