Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

4 mars 2012

Något extraDet är nu det är som härligast. Den femte årstiden. Vårvintern. Det är precis som med den femte smaken. Något extra. Den som inte känner den vet inte varför man skulle sakna den. Mycket snö. Solsken. Och bara någon minusgrad eller kring noll. Jag tar en skidtur så ofta jag kan. Har ett spår bara några meter från gården. I love it!

När man ser det så tror man ju knappt att all den här snön ska vara borta på två månader, men sedan när det väl smälter så försvinner den hur snabbt som helst.
*
The fifth season. Winterspring. I love it!

15 kommentarer:

Anna Stilla sa...

Det är tack vare Dig som jag har fått veta att det finns en femte årstid i Sverige. Jag kan bara föreställa mig känslan att få uppleva den. Jag tror att där uppe hos Er är årstider lite mer normala och konsekventa. När det är vinter då är det vinter. Och när våren kommer så gör hon det. Här kan det slaska hela vinter ju och man undrar ibland vilken årstid det är.

Kram
Anna

Sandra Viström sa...

Ja, det är underbart just nu. Bara att njuta. Hoppas ni får en fin lovvecka och att bacillerna försvinner. Härliga bilder!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Härligt, så hart vi haft det ganska två vintrar... på tjugo år.

Annika sa...

Jag håller med, vårvintern är härlig! Och bara solen får göra sitt så smälter det snabbare än vi tror. Tack för din kommentar som sovrummet :)

Iréne JB sa...

Älskar vårvinter! Inte för att jag får uppleva den här utanför Norrköping i år, för snön är borta sedan två veckor. Men ska resa till Åre snart och får förhoppningsvis del av den där.

PillePalle.... sa...

Fine bilder! Morsomt at du kaller det femte årstid :)
Men jeg skjønner det. Ikke helt vinter og ikke helt vår, men en blanding av alt. Kram, PiPa

Pysselfarmor sa...

aaaaaaaa så härligt är denna årstid. När jag försöker förklara varför jag åker upp till gården vid påsk och upplever litet av denna tid förstår man inte att jag vill åka till snön när det här i Stockholm är full vår med ibland grönt gräs...jo jo säger jag bara titta här - sååååååååå vackert!

Krajamaria sa...

Ja nu börjar den underbaraste av alla årstider! Har njutit vårvinter de senaste tre dagarna till fjälls nu. Över metern med snö, varma dagar med sol och kalla nätter så föret inte far. Njuter så mycket det bara går, vilket jag förstår att du gör med! :)

Lise B sa...

Jeg liker ordet vårvintern. Hadde det ikke vært for at vi bor der vi bor, hadde jeg ikke kjent til det, men fra oss er det ikke langt til Jämtland, og der brukes det jo. Eller Øst-Trøndelag som vi av og til sier:) Så både min mann og jeg sier vårvintern om denne tiden, og vi liker den begge. Det minner meg om at jeg må legge ut noen vinterbilder på bloggen min, mens det ennå er tid, av vinter og snø!

TheTrueBohemians sa...

Här finns inte ett spår kvar av snön. Men jag njuter med dig - det ser underbart ut!
/Helena

marie-louise sa...

man blir faktiskt avundsjuk:)

MrsUniversum sa...

Ja, jag är också avundsjuk på all vacker vit vårvintersnö :-)
Ska jag flytta hem norrut igen?

Laila sa...

Den femte årstiden.. Det var ett vackert uttryck som jag inte kan dra mig till minnes att jag hört förut. Men det är en vacker årstid!Jag skulle nog inte klara mig utan våra fem ;-) årstider.

Ingrid sa...

Håller helt med dig om den här årstiden...det är först nu man kan njuta riktigt av vintern. Sen känns det också bra att snart är det vår och sommar.
Du bor så fint och härligt med att kunna åka skidor direkt från ditt hem.

kram
Ingrid

Anonym sa...

Tänk så olika det är. Jag som brukar säga att jag fick en överdos snö under min uppväxt och därför saknar jag den INTE. När jag ser bilderna tänker jag att hur orkar ni ha snö än. Jag är nog född i fel land ändå.
Kram Johanna