Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

21 mars 2012

MotsägelsefulltVissa månader känns det som om tiden går extra fort. Som den här marsmånaden. Har kanske att göra med att jag var på min lilla Uppsalaresa. Och träffade brudarna ovan. Men annars så tror jag att jag delar känslan av att inte hinna med, med flera i min ålder. Tänkte igår på att den här vintern gick så fort. Hann ju inte bli så många veckor med isiga bilar och snöskottande. Eller så var det visst många veckor, men jag har inte känslan av att det var det. Nu är det ju vår igen och takdropp. Det var ju ganska nyss sommar och snart är det sommar igen. Vad är det som händer med en? Ju äldre jag blir ju fortare upplever jag att dagarna, veckorna, månaderna och åren går. Är lite jobbigt att känna att man inte hinner med, samtidigt som det är lite skönt att det tuffar på. Motsägelsefullt!
*
Toughts about time and pictures from Uppsala.

9 kommentarer:

Gunnar sa...

Tyvärr så kommer den känslan bara att öka. Men det hindrar inte att man kan stanna upp och njuta av livet. Och även upprepningar som att det blir vår varje år kan kännas bra.

MrsUniversum sa...

Livets märkliga dilemma!
Ändå är jag mycket förvånad över att känslorna som rusar genom kroppen då vårtecknen visar sig, är desamma som då jag var 5 år, 20 år och nu. Jag älskar våra årstider! Det sista som lämnar en människa är nog förmågan att glädjas över de årliga undren:-) (Så antagligen även för gamlingarna som förvaras på vårdhem utan möjlighet att säga vad de önskar sig.)

Annas resa sa...

Här har man väntat i månader på våren och när den väl kommer går allt så fort!

Emma sa...

Känner igen mig precis. Nu när våren är kommen vill jag bara att den ska vara så länge som den bara kan. Det är den ljuvligaste årstiden och jag vill inte missa en sekund. :)

Anonym sa...

Klart tiden går fortare med åren. För en tvååring är ett år halva dens liv = lååång tid. För mig är ett år 1/40 av mitt liv.
Kram Johanna

Lise B sa...

Ja det kan du si, jeg er myyyye eldre enn deg, tenk hvor fort tiden går for meg da! Vi må bare tenke oss om, av og til, ta en pust i bakken og tenke at det er nå, det er nå jeg lever! Ha en riktig god kveld

♥ Hannele på Hisingen sa...

livet är mosägelsefullt

Fröken Prickig sa...

Håller med! Ibland tänker jag att tiden går fortare nu - på riktigt! Men det kanske är så med kreativa människor att de oftare har en känsla av att inte hinna med? Man har ju så mycket man vill göra! Men det finns ju också människor som har så tråkigt att hela livet segar sig fram. Motsägelsefullt.

Anna Eleonor sa...

Ja fy vale vad tiden rinner på snabbt. Och långsamt samtidigt. Jag är inte synkad med tiden.