Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

26 februari 2012

Förvånad

Jag blir lika förvånad varje år den här tiden när jag ser vårtecken på andra bloggar som befinner sig mer söderut i landet. Trots att jag vet om att det kan vara så, så överraskas jag om och om igen över vilken skillnad det är i vårt avlånga land. Idag har vi strålande sol, så här mycket snö och ca -4 grader. En underbar dag! Fotot är tagen upp mot baksidan av vår gård. Det är en uthuslänga och vårt lilla sommarhus på gården som syns på bilden.
*
Still winter where I live.

14 kommentarer:

Elin sa...

Jag bor i södra Norrland och här har mycket av snön töat bort men det är fortfarande vinter. Strålande sol idag och någon grad kallt, och jag sitter på verandan med ett fårskinn och filt. Underbart!

marie-louise sa...

men så vackert ni har det:)

jeanettish.blogspot.com sa...

guvva vackert!
älskar vinter på riktigt.

nu får vi trampa i tjocka lager med grus i 1 ½ månad här i ed - gillas inte.
då är snön bättre.
solen skiner på oss alla iaf :)
kram från dalsland//

Magenta sa...

Hej! Jag var på besök i Malmö igår, där såg jag massor av snödroppar i en park. Nu befinner jag mig i Halmstad och här är bladen på liljorna 16 cm långa (har kollat). I trädgården syns inte snödropparna än men hyacinternas blomma börjar skymta även om den fortfarande är grön. Det finns hopp om en vår också i år!

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Vackert! Kan liksom inte låta bli att tycka att det är fint med all snö även om jag helst vill att det blir vår nuuuu.

Som tur är bor jag i Malmö och här har det knappt varit någon snö i år och snödroppar såg jag redan i slutet på januari :)

Emilia sa...

Så vintervackert! Här är det verkligen vårkänslor och enligt dottern leker alla de andra barnen utan jackor...

Losarinas mor sa...

Nu bor jeg jo ikke i Sverige men endnu mere sydligt :-) Og her er det altså tidlig forår, trods nattefrost.
Men , øj, hvor bor I altså smukt !

Ilse sa...

I can imagine that you would like to see more signs of spring overthere. I live in Belgium and I would like to have more snow (we have it about 2 weeks a year when we have luck). I would rather be there where you live , in that beautiful white landscape ;-)

Marina sa...

Jag vet inte när på året skillnaden är som störst men det skulle kunna vara nu kanske.
Idag har vi "bara" 3 plusgrader men vi har haft +8 under veckan. Solen skiner och jag har klippt några buskar. Idag blåser det inte.

Vackert är det hos dig!

Kram

♥ Hannele på Hisingen sa...

jo, jag satt på utecafé och njöt :)

skapasaker sa...

Visst är det vackert! Men det känns väldigt avlägset när jag sitter här vid datorn efter en hel dag ute i sol och vind, lite mosig i ansiktet efter första vårsolen.
Eva

metamorphosis sa...

Samma som här - ännu känns våren väldigt avlägsen, även om jag vet att det bara är ett par månader till barmark och blommande krokusar!

Pysselfarmor sa...

Ja tänk vilken skillnad det är. Och det blir ännu mera påtagligt när jag åker härifrån Sthlm till påsken - då våren är här och norrut till gården där snön ligger kvar. Folk förstår inte att jag vill dit...jamen säger jag det speciella ljuset som är däruppe då det finns aldrig någonsin här!

Viola_T sa...

Jamen det är ljuset som gör våren, inte snömängden. Jag skulle gärna byta, ångermanländska som jag är av födseln. En snöig och solig marsvårdag ger den bästa vårkänsla som finns!!! Tro mej!