Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

24 februari 2012

En liten droppe

Jag läste en artikel om boken Badskumt för några månader sedan och bestämde mig för att börja använda ekologiska schampon/balsam mm. Bättre både för miljön och människan. Men sedan så kanske jag inte gör alla rätt på alla fronter, men en liten droppe är ju bättre än ingenting. De produkter jag testat hitills är dessa två, finns tex på hälsokosten. Upplever att håret känns skitigare snabbare, men det kanske bara är positivt. Betyder att det inte varit för starka ingredienser i schampoot. Andra har sagt att håret också behöver vänja sig vid det nya efter att tidigare ha blivit tvättat med tensider.
*
I have start to use ecological products for my hair and body.

5 kommentarer:

Äppelblom sa...

Jag tycker väldigt mycket om dina bilder - både fotade och tecknade!
Du är duktig!
Jag kan hålla med om att lillprinsessans namn förvånade mig också! Men, man vänjer sig väl.
Ha en trevlig helg!

Svala sa...

Jag försöker också "avgifta" mitt hårvårdande. Det är precis som du säger att det blir smutsigt fortare och ibland blir inte mitt väldigt långa och tjocka hår rent helt heller. Jag har dock hört och läst att det kan ta 6 veckor innan håret och hårbotten har ställt om sig. Kämpar vidare... Funderar på att prova tvätta det med bikarbonat, även om det låter bökigt. kanske bloggar jag om det någon dag framöver...

Hejar på!

Petra Eriksson sa...

Jag tvättar håret varannan vecka med ägg och varannan gör jag en inpackning. Funkar hur bra som helst!

Saga sa...

Jag försöker också byta ut mina shampon, inte helt lätt att hitta ett alternativ:/ Känns som om kosmetikaföretagen har "fattat galoppen" till hälften och börjat sätta dit gröna löv och ord som "naturligt" på var och varannan förpackning även om innehållet är allt annat än naturligt. Tack för att du delade med dig av artiklen:)

Ingrid sa...

Det är ju en djungel med produkter och inte lätt att hitta det som är bra för miljön och en själv.

Jag kan varmt rekommendera vårat ekologiskt Aloe Vera shampoo med jojoba. Här använder vi bara det och håret blir både rent och känns tjockt och bra också. Drygt är det också. Det behövs bara liten dutt av det.
http://www.myaloevera.se/460000640223/produkter/kroppsvard/aloe-jojoba-shampoo

Det har även kommit 2 nya shampoon och balsam. Det har jag inte provat än. Kolla på min sida där så kan du läsa om dom andra också. Du hittar dom långt ner i högra spalten.

kram