Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

5 november 2011

Väntar på snöJag trodde att det skulle bli riktig vinter för ett tag sedan, men sedan kom värmen igen. Violerna har börjat blomma på nytt. Efter köldknäppen tror de kanske att det är vår igen. Jag tycker lite synd om dem. Men snart får de sova under ett vitt fluffigt täcke. Snart behövs borstar och sopar för att sopa bort snö på bilar och trappor. De gamla färgglada sparkarna står och lutar mot väggen, de väntar på snön och längtar säkert litegrann. Jag med tror jag.

15 kommentarer:

Anneli sa...

Jag längtar också efter snö. Ljus och känslan av att det går mot juletid. Min lilla Olle längtar också. Efter snögubbar och sparkturer. Vi är redo för vintern :)

Losarinas mor sa...

Jeg synes billedet af sparkarna er så smuk!
Længes efter sne..
Jeg ved ikke om jeg længes, i hvert tilfælde ikke endnu :-)

Marina sa...

Jag tänker ofta på dig när jag ser väderleksrapporten på tv. Jaha, tänker jag, nu har Maria kallt/varmt/regn/snö...

Här har vi haft nattfrost för ett par veckor sedan men sen dess har vi haft milt väder. Får se hur länge det varar. Snö känns lagom till advent för min del.
I går såg jag en tusensköna i gräsmattan så lite tokigt är det i naturen.

Kram!

Lise B sa...

Vinteren i fjor ble så alt for lang. Snøen og kulda kom allerede tidlig i oktober. I forhold til det er vinteren allerede tre uker kortere. Men nå husbonden nå har fått kjørt veteranbilen på vinterlager, kan jo igrunne vinteren komme. Så fine sparkstøttinger du har, Maria! Her er det ingen hensikt i å ha det, for med en gang det er sparkføre, blir det kjørt på strøsand.

Sara sa...

Härliga färger.

Jag vill oxå ha snö, det blir ljusare och finare då. Men så länge det är 7 plusgrader är det svårt...

Ha en skön helg.

Elisabeth sa...

Ja, det har ju varit den varmaste hösten på 130 år sägs det. Känns lite konstigt, är det miljöförstörelsen..
Jag har skickat ett mejl till dig i din mejlbox. Kika gärna in på första sidan på Punctum saliens, till höger. Hoppas du blir glad. Tack än en gång för att du sponsrat. Varm kram
Elisabeth

Kerstin sa...

Vilka fina bilder...igen! Jag har blivit så inspirerad av bl.a. dina bilder så nu har jag investerat i en systemkamera. Äntligen. Nu väntar jag på att jag ska få den.

♥ Hannele på Hisingen sa...

jag vill också sparka spark

en matsked grejer sa...

Jag tycker snön kan vänta ett tag :)
Underbara bilder, gillar när de blir så färgstarka!
Ha en fin fortsatt helg
Kram Cecilia

Gunnar sa...

Jag är ledsen men jag har beställt snö mellan den 23 dec och 1 januari. Det får räcka i år tycker jag efter två vargavintrar.

Myggan sa...

Bättre förekomma än förekommas! Eller vad säger man? Vi har lessnat på skyfflar och onda ryggar, istället köpte vi oss en regäl snöslunga i år. Det lär väl inte bli en snöflinga bara för det. =)
Tycker att spark-bilden är så fin. Ja, alla dina bilder är fina.
/Anna

Ninette sa...

Jag har som Gunnar ovan beställt snö mellan jul o nyår, fick mitt mått rågat förra vintern och ser mycket hellre på såna här fina färggranna bilder som du har nu än en massa snöbilder efter dom senaste vintrarna!

1975 by Eva sa...

Vackra bilder!

Laila sa...

Tycker så mycket om den översta bilden! Färgerna, det raka å så borsten :-)

Här nere är det bara grått grått grått. Typiskt november med andra ord. Jag vill också ha snö, men först lite kallt så den stannar kvar

till-vidas-ara sa...

Vackert vännen! jag tog fram dem och ställde dem under bron redan för en månad sedan! bara för att få plats med trädgårdsmöblerna i garaget :)

kramar Lycke