Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

29 november 2011

TisdagstankarKanske har jag inte lagt ner fullt lika mycket energi på att jula till här i huset, som jag brukar. Men jag är lugn, känner att julen finns här ändå. Och om jag bara sätter fram hälften av allt pynt, så är det kanske ändå är mer än de flesta har. Jag tror att jag är lite trött hela tiden och mina tankar har upptagits av vänner och relationer. Annars så vet jag inte riktigt var all tid tar vägen. Tror jämt att jag ska hinna så mycket, men bara själva vardagslivet med all logistik och matlagning slurpar ju i sig minuterna när arbetsdagen är slut. Så slutar varje dag med att jag inte alls hunnit något mer än det. Får bli fint så.
*
A corner in our house with christmas feeling.

8 kommentarer:

Lise B sa...

Hei og god morgen! Jeg liker så godt det svenske ordet lagom. Passelig er ikke like fint. Jeg tror det er litt forskjellige tradisjoner i våre to naboland;eller det er nok en dreining her også, men vi har skilt veldig mellom adventpynting, og julepynting. Advent er lilla. Og juletreet pyntes ikke før lille julaften. Men jeg har jukse litt jeg også, i vinduet henger mine 21 Georg jensen-uroer, og i skapet står min samling av julemummikopper. Jeg har omdefinert dem til vinterkopper. Jeg er også så veldig trøtt nå når det er så mørkt. Og jeg må starte å handle julegaver. Snart, men ikke i dag, tror jeg. Ha en riktig god dag

♥ mormor Hannele på Hisingen sa...

Snygga bilder! Jag har väl varit en julgalning, till och med pratat om jul i radio, varit maximalist i tv, men det blir inte alltid så mycket pynt ändå. Jul är dessutom barnens tid, de får också bestämma... Och jag får aldrig göra det roliga; maken har alla år bakat pepparkakshus med barnen :)

Grannen G sa...

Jag förstår inte alls hur du kan hinna med allt! Jag känner ingen så produktiv och effektiv som du. Skulle gärna vilja ha en liiiten dos av den energi du har, men inte för mycket. Jag vill nog hellre tagga ner och begrunda tillvaron lite på avstånd. Ska testa i alla fall! ;-) Allt gott till dig!

till-vidas-ara sa...

Känner igen det där så mycket. Tiden rusar så fasligt. Men vilket otroligt fint julpynt ändå..älskar lussebullarna! Skriver från mobilen-svårt tycker jag. Men datorn är helt knäpp idag igen. Men annars mycket gladare idag, och tusen tack tillkbaka kära vän. Kramar Lycke

Gunilla sa...

Lugn! Det blir jul antingen du hinner eller inte. ;)

Maria sa...

Ja, precis Gunilla - det är ju det jag skriver. Jag är helt lugn =)

Madeleine sa...

alltså den fina jultavlan vill man ju också ha på väggen!

japanerna kan tydligen betala hutlöst mycket för äkta berså så det är möjligt att de har gjort en billigare variant!

Sandra Viström sa...

Jättefina bilder, stämningshöjande.