Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

9 september 2011

Rice rice baby

Om du har en risrest i kylen går det lätt att fixa en enkel rätt; Stekt ris.

Ta ca 3 dl ris och någon annan ingrediens du har hemma. Jag använde purjolök, några strimlade salamiskivor och gröna ärtor. Stek först löken i olja. Häll sedan på riskornen och rör om tills de är delade (kallt ris brukar ju klumpa sig). Släng i det övriga som du vill ha i. Rör ihop 2 ägg med 1 msk vatten. Häll det över risröran och stek tills det nästan stelnat. Svätta över lite japansk soya.
Voila, klart!
Med lite Sweet Chili sås på toppen blir det mumsigt värre!

Fried rice.

6 kommentarer:

Mina dagar sa...

Åh, det där ser RIKTIGT GOTT ut!!
Ditt porslin är så fint, älskar den blåa färgen!

Ha en mysig helg!
Kram

till-vidas-ara sa...

Åå vilket bra tips!! nu blev jag hungrig, kanske måste äta något riktigt mumsigt idag, jo, jag tror det :) trösta sig i regnrusket! kommer du inte till Luleå snart igen?

kramar i regnet, Lycke

MrsUniversum sa...

Det ska jag komma ihåg till framtida luncher hemma i köket.
Nasi goreng är en favorit om jag äter kinesiskt.

m sa...

Gott!

mormor Hannele på Hisingen sa...

Mums, det gör vi ibland, men massor av lök.

Hannele sa...

med massa lök i, skrev jag väl...