Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

25 augusti 2011

På sista tiden har jag blivit lite inrednings-mätt. Läser inte så många inredningsmagasin. Jag känner mig anti mot trenden att riva ut det befintliga och ersätta med nytt. Jag ledsnar ju ibland på vårt ekbruna kök, men kommer sedan på att det fungerar jättebra. Varför byta ut sådant som fungerar bra, bara för att...? Däremot brukar jag vilja möblera om då och då, men i vardagsrummet har vi kanske funnit den ultimata placeringen av möbler så där får det vara som det är. Storstädade vardagsrummet gjorde jag dock häromkvällen. Jag har inte dammtorkat ordentligt på alla ytor på hela sommaren, så det var host host, dammigt! Men nu är det rent! Ni har ju redan sett vardagsrummet, men här är det igen.


Our livingroom.

10 kommentarer:

Maria sa...

PS: JFK, ni får ta kudden när ni vill! DS

Åsa / Slottsbloggen sa...

Ja, det är väl sunt att ibland ifrågasätta inredningstrenderna som får oss att aldrig känna oss riktigt nöjda eller färdiga. Men visst är det roligt ibland att fixa och ändra där man bor och lever.

All glädje till dig!

Helena sa...

Det ska vara trivsamt och fungera. Det räcker för mig.
Och ditt hem ser väldigt trivsamt ut!

Gunnar Deckare sa...

Det ser trevligt och snyggt ut på samma gång. Ett vardagsrum att trivas i.

MrsUniversum sa...

Gillar´t! Färgglatt och modernt utan att vara opersonligt. Trivsamt helt enkelt.

Maria sa...

Kan ju intyga att det ser lika mysigt ut på bild som IRL :)
Härliga färger, varmt och ombonat!Jag behöver köpa en bokhylla/skåp till mitt vardagsrum, men de är ju så dyra...suck.
Visst är det väl snart dags att ses? Annars blir det väl inte förrän efter jul...?

jeanettes.bloggo.nu sa...

ändra och lägga till och dra ifrån är toppen. jag har ett skåp med lite prylar som jag byter om med i inredningen. allt kan inte vara framme samtidigt i mitt fall. men att byta för trender är nog ingen hit på nått sätt. däremot kan man smyga in nya element för att se om man trivs. när jag flyttade hit till lägenheten för snart en månad sen visst jag faktiskt inte att det skulle bli så orange-betonat. tydligen hade jag fler orange prylar än jag visste. en soffa som aldrig blivit använd utan stått på vinden i några år blev nog den utlösande faktorn.
och som jag (vi) trivs :)
jag är så nöjd och tacksam ♥

Maria sa...

Maria: Nu blir jag förvirrad. Hittar ingen länk till dig...
?

Maria sa...

Maria: Ja, nu fattar jag. Det står inget om din egen blogg när man klickar vidare, men nu vet jag ju att det är den MAria =)

Kerstin sa...

Håller helt med. Varför byta ut en inredning som fungerar? Jag tycker istället att en inte allt för perfekt inredning ger större frihet att prova, byta, tillföra och ändra på saker som inte kostar så mycket. Det ger ett levande hem.