Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

9 augusti 2011

Om att finna en skatt

När jag är till återvinningsstationen för att slänga skräp, så kastar jag alltid en extra blick ner i metallcontainern.  Jag blir så glad om jag hittar en rosa ansjovisburk eller ett färgglatt burklock, som jag kan fiska upp. Då känns det som om jag funnit en skatt!

De som inte tänker som jag tycker förmodligen att jag är underlig. En sådan sak som jag inte berättar till vem som helst. Man vill ju inte att folk ska tycka att man är en kuf. Nu berättar jag det dock här. Jag hoppas att det finns de som förstår mig. Lycka behöver inte vara guld, pengar och diamanter. Det kan vara något så enkelt som en rosa ansjovisburk!
Ungefär samma inlägg finns att läsa på Kravallslöjdsbloggen idag.
En korg full med fina skatter

When I'm at the recycling centers to dispose of garbage, I always throw an extra glance down into the metal container. It makes me so happy if I find a pink can of anchovies or a colorful cap, which I can pick up. Then it feels as if I found a treasure!
  Some people think I'm weird. I do not want people to think I'm an oddball. Even if I now tell you about this part of me. I hope that there are those who understand me. Happiness need not to be gold, money and diamonds. It could be something as simple as a pink tin anchovies!

12 kommentarer:

C. Tvillingmamma sa...

*skrattar* Oh Maria,alla har vi ju våra egna skatter :) Jag förstår dig,kanske inte just metallburkar (dom sparar jag på hemma men tillverkar inget så de börjar bli mer en plåga just nu)...min mamma kommer alltid tillbaka med något från tippen,en kruka,en stol var et senaste. Det är väl de som är kul och känns bra,någons skräp är någon annans skatt :) Keep it up! :)

Helena sa...

Jag tycker att det är fantastiskt att något så enkelt som en ansjovisburk kan bli något vackert i händerna på dig!

Elisabeth sa...

Jag har nyligen haft min systerdotter på besök några dagar och hon var fascinerad av blomman som jag köpte av dig. Jag har den i köket så vi ser den varje dag. Det som jag tycker är extra fint är att när människor ser blomman så öppnar den för samtal, vem har gjort den och av vilket material och förmågan att se och göra något vackert av det som anses oanvändbart.Det är nog inte många som har den förmågan. Hoppas du haft en fin sommar. Vad spännande att du bloggar hos kravallslöjd. Det ser ut att vara ett intressant forum. Varm kram

Cathis stick och sy sa...

Självklart är det en skatt.Man har ju fått se så mycke vackert det kan bli av en metallburk eller dylikt.
Kram Cathi

Pyssellycka sa...

Men vad härligt att kunna se skatter i sådant som andra tycker är skräp! Du lever ett rikt liv!

4U2! sa...

Självklart, att återanvända är väldigt bra!

metamorphosis sa...

Förstår dig helt och fullt! :)

till-vidas-ara sa...

Jättefint juh!!! kanonfärg på de där ansjovisburkarna!!! blir alltid hjärtans glad av min lilla blomma ***

kramar Lycke

popetotrora sa...

Hahaha! Härligt att du vågar erkänna här inför oss i alla fall! ;-)

Titti sa...

Visst är det härligt med såna enkla skatter, själv hittade jag en knappskatt häromdagen och när jag och Tilia byggde ett kartonghus blev sopor och skräp i återvinningen ädelt byggmaterial.

enannanhelena sa...

Ljuvligaste rosa och så lite guld till det! Nästan lika vackert som ett fiskfjäll! Och hur skulle det annars bli några fler änglar? Alla gillar ju inte kaviar ;);)

Pengar är verkligen ingen skatt, de är det ju bara skatt på...

:)
/helena

Pysselfarmor sa...

Rosa ansjovisburkar är bra att ha
;-)
jag sparar också på dem