Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

23 juli 2011

Sisyfos och jag

I ärlighetens namn så innebär mina bara-vara-dagar en hel del städning. Till exempel torka hyllor och skåp i köket. Igår torkade och sorterade jag både här och där. Om jag ska vara ärlig igen så tycker jag att det är skönt att ha tid att städa också. Om jag får varva det med lite bad och glass med barnen. Egentligen är det nog inte själva städandet jag tycker om, det är efteråt, då mår jag gott av att veta att det är rent.
Men städandet är ju ett riktigt Sisyfos-arbete. När man är klar på det ena stället så är det bara att fortsätta på nästa, i all evighet. Det kan jag bli less på då och då. Och undra om det är det livet går ut på? Och att jag aldrig blir klar med städandet, utom för en väldigt kort stund-det blir jag också trött på. Men sedan mår jag inte bra av att leva i stök heller, så det är väl bara att städa på då. Och försöka njuta av det.
An open shelf in our kitchen.

PS. Inser att jag kanske borde kommentera läget i världen istället för att sucka över städning, med tanke på vad som hänt i Norge. Men nu har jag inte en kommentera-läget-i-världen-blogg, så jag skickar bara min tankar dit och till det hemska som hänt. DS.

7 kommentarer:

m sa...

Visst är det skönt att ha tid att verkligen göra något ordentligt, att få ordning på kaosställena. Min semester har också innehållit en hel del av det. Det kan också vara en sorts avkoppling.

Elina sa...

Håller med dig, Jag jobbar som hemstäderska och är en pedant på hemmaplan och den där tanken om att det går bara runt runt runt, när ett ställe är rent har nästa hunnit bli smutsigt kan vara ganska utmattande men om man puttar den åt sidan när man är mitt uppe i det kan man som du säger - Bara njuta av att det är rent ! :)

Gunnar Deckare sa...

Ja även om alla tankar är hos stackrs drabbade Norge så måste livet gå vidare.

Bra städväder har vi här i Karlstad.

C. Tvillingmamma sa...

Så mycket fint du har!

Drömslöjd sa...

Och fint blev det!

Anna Stilla sa...

Vet du Maria, jag har valt bort tidningar, nyheter på tv osv. Just för att inte läsa om saker som är så hemska och dessutom kan jag inte göra något åt dem. Jag mår bara dåligt av det. Men de nyheterna kommer till mig i alla fall. Någon nämde massakern på Utöya och då blev jag bara tvungen att läsa om vad som hade hänt. Men jag har valt att låta bloggen vara som den brukar. Det känns bra men det betyder absolut inte att jag inte bryr mig...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Härligt det ser ut, vi städar också...