Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

2 juli 2011

Grönt är skönt!

Jag har gått en liten trädgårdsrunda. Min trädgårdsenergi har nästan försvunnit. Jag har alltid några ambitioner i början av sommaren, men sedan så tänker jag ganska snabbt att det gör jag nästa år...eller nästnästa år. Jag skulle vilja göra fler rabatter och mysiga hörn i trädgården, men energin till att gräva finns inte just nu. Bara att acceptera. Man kan ju inte hinna allt här i världen - jag hinner ju så mycket annat.
*
Här står en betongstjärna som fyllts med lite regnvatten. De vissnade ormbunksbladen från ifjol gör att det blir lite vackert, eller hur?! Och så ligger två spruckna betongblad bredvid, de tycker jag också är lite fint.

Jättevallmon har bara en knopp. Bara jag inte missar när den blommar! Det brukar vara underbart men kortvarigt.

Salladen har fått fart i pallkragarna, bara att käka!

När vi flyttade hit för nästan exakt fem år sedan så fanns inte den här rabatten och nu är det tokmycket som växer där. Jag väntar dock på att det ska blomma nu - bara några som slagit ut. Jag ser den här rabatten som en sorts barnkammare, där jag tänkt ta växter ifrån och göra nya rabatter. Men som sagt, det får bli nästa år...eller nästnästa.

Det här fina silvergråa (namn?) tex, det fick jag som en liten tuva av min svägerska, den sväller nu ut och finns på två ställen. Bakom finns daggkåpa och något orange som kanske heter Potentilla?
Det blev ett grönt inlägg. Grönt är skönt!
*
Some pictures from our garden.

5 kommentarer:

Henrietta sa...

Härligt med trädgård! Man kan ju skynda långsamt :o)) Bara att ha ett mål på vad som ska göras är väl tillräckligt :o))

Ha det så gott i sommaren!

Kram Henrietta

Marina sa...

Silverarv heter den grå med vita blommor. Brukar vara en tacksam växt som man bara kan dra av en del på om det blir för mycket.

Kram!

Myggan sa...

Trädgården ska vara en oas inte ett måste där man får lägga all sin tid. Som du säger, man vill u hinna med så mycket annat när det är sommar. Vad fint med en "barnsäng" för blommorna. Lite huller-om-buller och ganska tätt för att slippa ogräs är smart. Jag har svårt för att slänga blommor, att ge bort eller göra nya rabatter känns bättre.
/Anna

Gila sa...

Fin ljushållare i betong. Ska testa gjuta i betong i sommar tänkte jag.

♥ Hannele på Hisingen sa...

lycka är en trädgård