Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

19 juni 2011

Brudkronor på möhippa

Igår höll jag i en luffarslöjds-workshop på en möhippa. En del i möhippans program var att luffarslöjda med mig i två timmar. Den blivande bruden fick slöjda sig en brudkrona. Jag hade förberett två förslag. De övriga som var med slöjdade bla  potatisstickor, brödnagg och krokar.

Om ni tittar på den bakre kronan så ser ni kanske att den har samma modell som ljushållarna jag visade igår. Det var så de kom till - jag råkade först göra en lite för stor brudkrona, som passade som ljushållare istället. Och den som syns här som är mindre kan ju också fungera som ljushållare för ett mindre blockljus. Den som är längre fram kan man ha som dekoration i ex. en murgröna - om man inte vill gifta sig i den förstås.


Vill man engagera mig för en workshop så finns priser mm på min hemsida. Jag kan också snickra ihop workshops efter era behov/önskemål om man inte hittar något som passar precis på min sida. Har nu lagt in ett speciellt Möhippe-paket där.
*
Yesterday I have a work-shop with a bride-to-be and her friends. The bride made a crown in wire and the other participants made other things in wire.

6 kommentarer:

Helena sa...

Vilken rolig idé!

Mina dagar sa...

Men så kul:)
Var det mycket fniss.....dom hade säkert druckit champagne mm;)?!

Ha en fin söndag!
Kram Eva

Jenny Bergvall sa...

Kul ide för en möhippa!

Åsa Tidqvist sa...

vilken bra möhippegrej!

4U2! sa...

Kanske att jag skulle klara av en potatis sticka :)

jeanettes.bloggo.nu sa...

fint som snus. här heter det kakepeck! till att nagga brödkakor med, alltså :)
kram//