Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

13 maj 2011

Tant Marias skafferi

Jag har samlat på burkar i över 20 år. Har alltid varit förälskad i dem. Jag brukar säga att det kanske beror på barnprogrammet Farbror Frippes skafferi där Martin Ljung hade en massa burkar. Men nu när jag tittar på programmet på youtube så stämmer det inte överens med mina minnen, det ser mycket gråare och tråkigare ut än vad jag kommer ihåg. Så jag bestämmer mig för att sluta kolla och komma ihåg det på mitt sätt istället. De här rektangulära som finns i en massa olika mönster har jag sex olika av. När jag var barn hade vi en röd ( den med en gubbe på sidan), i skafferiet och i den fanns det nästan alltid mammas skivbulla som jag käkade med ett glas mjölk när jag kom hem från skolan.

I have collected on fine old cans for over 20 years.

12 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Jag är för ung för Farbror Frippe, men när jag lade upp bilder från min skafferistädning för ett tag sedan var det nån som skickade en länk till det. Jag kan relatera till både förvirringen, burkarna och tendensen att ha lite för många saker... :)

Jo sa...

Vilken tur att du skrev detta, då ska jag undvika Youtube och ha kvar mina minnen istället! :)

Ha en fin helg!

Petra / Popetotrora sa...

Ja, burkar i alla dess former är verkligen kul! Synd bara att dom ofta är himla dyra på loppisar.

Sofia sa...

Vilken underbar blogg du gör, för att inte tala om vilka underbara konstföremål! Gillade speciellt underlägget med skatorna.

Helena sa...

Jag är oxå en såndär burkoman...kan inte låta bli!!! Har hur många som helst här hemma med massa småpryttlar i:) Superfina!!

Fröken Henriksson sa...

Det är skoj att samla på burkar! De är ju såå fina! Skylle oxå på Farbror Frippes skafferi. Den gillade jag! Den var fyndig!

thejeanettishway sa...

skivbulla... !
nytt ord för mig :)
burkar - me love too.

metamorphosis sa...

Det är ju bara så bra med burkar! Så fint och praktiskt och utmärkt på alla sätt och vis! :)

Anonym sa...

Burken med mannen på sidan hade vi hemma när jag var barn. Och just den burken ser jag när jag sitter här vid datorn. I den förvarar jag dosor till intetnetbankerna.

Basilica sa...

Två av dem stod i mitt bardoms skafferi. Förhoppningsvis har mamma kvar dem än.

Unknown sa...

Precis likadan är jag, samlar på burkar inspirerad av Farbror Fritte! Nu för tiden köper jag inte så mycket burkar av utrymmesskäl men kan inte alltid låta bli :) Den med gubben på som du skriver om har jag även som kaffeburk.

enannanhelena sa...

Farbror Frippe ja, tänkte på honom senast i går. Jag tror det var där jag hörde ramsan; Pelle plutt, plutt,plutt tog ett skutt, skutt,skutt osv. för första gången. ;)

Annars minns jag det ganska vagt, var det inte något om en hjärteburk? och så Humle & Dumle då, de glömmer man ju inte så lätt...
:)
/helena