Fick bli med vit choklad istället. Och så satte jag i lite rostade solrosfrön också.
En kaka med ny och god smak.
Marias HAVREKAKA med solrosfrön och VIT CHOKLAD
- 3oo gram SMÖR
- 3 dl strösocker
- 8 dl havregryn
- 1,5 dl rostade solrosfrön
- 3 tsk bakpulver
- 300 gram vit choklad
Smält smöret i en kastrull.
Rosta solrosfrön i en torr het stekpanna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Häll i smöret.
Bred ut på bakplåtspapper i en mindre lånpanna/ungsform.
Grädda i 200 grader i ca 10-15 minuter.
Bryt chokladen i bitar. Lägg på varm kaka och bred ut eftersom den smälter.
(Eller smält i vattenbad)
Skär i rutor när kakan är ljummen.
Kyl den i kylskåp innan bitarna plockas upp ur formen.
10 kommentarer:
Oj smaskigt - måste testa!!
Orkar du baka nu, i värmen? Ellr ni har iten så varmt längre? Jag sparar receptet till svalare dag då ska det testas. Kram!
Mmmm detta lät gott!
det låter mumsigt, kanske man skulle prova...? :)
Mmm såg supersmarrigt ut! Kanske något man skulle prova på, men väntar nog tills ikväll när det blir svalare i så fall.. =)
Kraaaam
Sanna
Spännande med nya recept!
Åh jisses så goda de såg ut... ja det går mycket fikabröd dessa dagar, så jag tackar för nytt recept!
Kram i värmen
Mums, nu ska det bakas!
o herre gud så sugen jag blev!! Tror jag ska test baka lite när värmen lagt sig.
Det här såg otroligt gott ut! Jag är också sugen på att baka något nu i veckan men värmen gör en ju så orkeslös på kvällen. Dock har jag hört att det är just när det är så här varmt som man ska baka matbröd eftersom det jäser så fint när det är varma dagar och kvällar. Jag vet inte om detta stämmer men det kan det väl göra. :)
Skicka en kommentar