Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

15 september 2008

Härligt broderi

Min syster hade hittat ett broderi på loppis. Jag vet inte om det var tänkt till duk eller något annat, men jag sydde det till en lång kudde i vår gamla arvesoffa som står i vardagsrummet. Gillar färgerna mycket med blommor och blad på svart botten.
My sister have find a embroidery at a flea market. I don't know if it is a tablecloth or something else, but I sew a pillowcase of it. Nice in our old sofa in the livingroom.

16 kommentarer:

En liten AnCa sa...

Superläckert, vilka färger och vilket härligt "pop-up"-broderi!!! Visst blir man glad när andra loppisfyndar åt en???

Den där soffan ser riktigt mysig ut, e det okej att jag slår mig ner å tar en liten lur innan jag kilar vidare ;O)

Måndgaskramis // AnCa

Lotten sa...

Vilket härligt fynd och vad fin den blev som kudde ;-) Härligt att ha minnen som man kan använda till nåt..... Angående klänningen så kan du ju ta den till en sömmerska och höra om den går att göra i din storlek utan att slakta den helt!

Pixi sa...

Trodde det vaR du som hade gjort mormorsrutorna,men det kan du lära dej hur lätt som helst.Har du nån väninna som kan visa dej så går det mycket snabbare annars kan man NÄSTAN lära sej allt via mönster..Tog lite tid för mej men det går..tycker det e roligt o sen ett kulturarv som man får förvalta nu när det inte finns så många äldre kvar med desatalanger,så skitkul att se så många i min ålder som handarbetar..fina saker du hittat,sånt kuddfodral finns oxå att sy själv..kram på dej o lycka till med virket,hehe! =)

makiato sa...

Fint broderi som passar bra till en kudde.

My White Cottage sa...

Vilken läcker kudde det blev! Du är så himlans duktig på att sy! *imponerad*

Kram Jenny

Annas resa sa...

Det blev en superfin kudde! Funderar på att kanske brodera lite på vår junta, jag...

hugan sa...

Ja snyggt på svart!


Tack för värmande kommentar hos mej. Kram!

Annika sa...

Det blev ju jättesnyggt med det broderiet... o väskan du hade i förra inlägget var ju bara sååå läcker... Kram Annika

Linneagården sa...

Det blev ju jättefint som kudde. Soffan gillar jag oxå.
I helgen var vi på 6års kalas & sen blev det "älghippa" med klimpsoppa, sång & historier. Lättsamt när "festen" fanns i byn så man kunde promenera hem senare....
Tur oxå att mamma var barnvakt!

Det känns lite vemodigt att sommaren snabbt tog slut & hösten är här. Sommaren blev inte riktigt som jag planerat. Jobbade mest.. Nu är min morbror & stänger stugan för vinter´n, men hoppas på nästa år. Träff alltså!

Hoppas allt är bra?
Kram /madelene

Anonym sa...

Det va fint! Har själv haft idén rätt länge men inte gjort något av den. Men nu kanske jag kan ta tag i saken när jag sett dig göra det..!

Ha en bra kväll!

/Johanna

spoonful sa...

Det är fint med färgen mot det svarta.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vilken fin kudde det blev av broderiet! Och soffan verkar vara en sån mysig sittplats. Du är så duktig och flitig, känns som att jag inte får något gjort men hela sommaren har gått till att jobba med förrådet vi har byggt...

blomman sa...

Underbar kudde och soffa. Har en liknande soffa omgjord till en säng, så jag njuter av den vaje natt...

Anonym sa...

Den kudden blev verkligen fin och som gjord för den gamla soffan!

Rosa Hemmet sa...

Tjopp! Den kudden vart ju jättesnygg, håller med om all broderiet var jättesnyggt, speciellt med svart botten! Ha det fint:)

Anonym sa...

Så fiiiint det ble i sofaen din med lappeteppet og den broderte puta!! Jeg har vært litt fraværende i bloggland noen dager..Mistet litt lysten på å sitte foran pc'en, men når jeg ser slike bilder som av din nye veske og den fine sofaen skjønner jeg at jeg går glipp av mye hvis jeg ikke fortsetter! Jeg har aldri vært særlig opptatt av broderier, men nå har jeg fått helt dilla på det :) Ha en fortsatt fin høstdag!
Klem fra Kardemomme :)