Välkommen! Här bloggar konsthantverkare Maria Öqvist Öhman om färg, kreativitet, konsthantverk, hem och tankar.

31 maj 2008

Hoppas att getingar förstår skyltar!!

18 grader i skuggan på morgonen och ca 30 grader i solen. Dax för årets första frukost på altanen. Perfekt start på helgen! Min sjuåring känner sig lite rädd för getingar och humlor så här i början av sommaren. För att känna sig säkrare så gjorde han en Stopp-för-getingar-skylt igår. Hoppas att getingarna förstår skyltar!

20 kommentarer:

Maria sa...

hej
JAG TYCKER KLÄDERNA ÄR SÅ FINA SOM DU GÖR. dU HAR JU SKAPAT EN ALLDELES EGEN STIL.
hÄRLIGT MED SOMMAR OCH FRUKOST UTE. hOPPAS DEt fortsätter så.
Kram
Maria

Marina sa...

Så härlig kjol och vilken superfin skylt sonen gjorde. Klart dom måste förstå den. Hur tydlig som helst menar jag. Ha en skön helg. Stor kram!

Anna Stilla sa...

Hej Maria!

En gång hörde jag en liten getingberättelse...

En varm och solig mnorgon vaknade bebigetingen och kände doften av marmelad. Genast ville han flyga dit doften kom ifrån men mamma-geting tittade strängt på bebigetingen och sa:

"Men lille du, det är människor som äter frukost. Du kan inte flyga dit för då slår människorna sönder dina vingar och då kan du aldrig mer flyga. Stanna här på ängen!"

Oj oj oj, vad det var svårt för lilla bebigetingen att stanna på ängen. Blommorna doftade visst jättegott men marmeladen? Ack ack ack, den doftade sötast och ljuvligast av allt annat som bebigetingen har luktat på. Det kliade i vingarna på bebigetingen och han lyfte och flög rakt mot marmeladburken.

Oj oj oj vad människorna vid bordet började skrika. De viftade med tidningen och händerna och de hade nästan ihäl lilla bebigetingen. Han blev så rädd och flaxade med sina vingar så fort han kunde. Det var ett under att han överlevde.

Mamma-geting, hon blev riktig orolig och hela kvällen förklarade hon för bebigetingen hur farligt det är att flyga runt människornas bord. Bebigetingen lovade att aldrig mer göra om det.

Men på morgonen kände han igen doften av marmeladen och vingarna började klia på nytt. Han visste inte när vingarna lyfte honom och styrde rakt i marmeladburken. Först när människorna började skrika och vifta och ha sig fattade bebigetingen vad som höll på att hända. När han fick se skuggan av tidningen som människan lyfte blundade bebigetingen för han visste att han skulle dö.

Men då hörde han en ljus röst:

"Pappa, slå inte getingen. Han vill smaka på lite marmelad"

Skuggan försvann och bebigetingen öppnade sina ögon. Sedan kröp han försiktigt ur burken och flög tillbaka till sin mamma.

Kram
Anna

Anna sa...

Jag älskar sicksack-band! Din kjol är jättefin. Kul med framför-spegeln-foton också!!

Min klänning/tunika är gammal, skulle tro slutet på 60- början på 70-talet. Jag klippte av den för den var svårburen som klänning - tyckte jag för 4-5 år sen, jag tror inte jag hade gjort så idag.

Kalkstenssommar sa...

hej Maria,

Vilken läcker kjol du sytt! Såg klänningen i ett tidigare inlägg också. Va duktig du är, jag längtar tills jag kan få börja sy igen (diskbråck i nacken)

Hoppas du får en härlig helg i solen med familjen

kram, kram L

Leva som jag sa...

hej maria!!
så snygg kjol!! härligt med frukost ute!!!
kramar M

Lotten sa...

Jättefin kjol! Härligt med frukost ute.... Jag har sovit halva dagen eftersom jag vakade av imorse men det var inte helt lätt i värmen.... jag klagar inte....bara gnäller lite ;-)

Ha det gott! Kram Lotten

Anna sa...

Jättefin kjol! Su ska inte börja sy upp några plagg och sälja, då?
Ha en fortsatt trevlig helg!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vad söt den nya kjolen är! Har du klippt håret kort? Är så länge sen jag såg dig men nu är det snart sommar och man kommer ur idet...

hem ljuva hem- helena sa...

Hej Maria.
Nu har jag varit in här och läst ikapp. Har ju inte hunnit vara in här sedan i måndags...
Vilka superfina kläder du syr. Jag gillar verkligen den rödprickiga kjolen längre ned och den underbara klänningen i rött och ljusblått!! När ska du börja sälja dem? (-:

DORIS DAISY sa...

Det var den gulligaste skylt jag sett! Snygg kjol!

Annika sa...

Kjolen!! Ursnygg!! Skylten!! Hoppas verkligen Era getingar kan läs, den var ju urgullig :)
Kram Annika

Anonym sa...

Hoppas att du haft en fin helg. Jag vill haaa kjolen som syns på bilden. Är det inte kanske dags att du syr upp några till din butik *blink,blink*?
Kram
MajaPiraja

Ellas Inspiration sa...

Vilken härlig kjol! Ha en mysig vecka! Kram Karin

Benita sa...

Åh, en sån skylt behöver jag!!!

rike sa...

hey! your skirt! you've done it!
its is GREAT!!

Anonym sa...

Du syr så fint!!! Och getingskylten är ju så rar, hoppas den fungerar!

Linnea sa...

Your skirt looks so cute on you!! It's darling. Well done :o) enjoy the nice weather, too!
Linnea

fine little day sa...

Åh, så fin :)

Kattan sa...

Vad fin! vad duktig du är på allt ;)
Mvh Kattan